Footer menu

Program: Sverigeresan 2019

Sverigeresa för SWEA-medlemmar till Skåne och Bjärehalvön den 2-5 juli 2019

Till överblickssidan om Sverigeresan 2019 >>>
Till program för Sverigeresan 2019
Till praktisk information för Sverigeresan 2019 >>>

Klausul

Sverigeresan är ett helt privat arrangerat program av och för enskilda Sweor. SWEA International Inc. bär inget ansvar i samband med denna årliga resa. Föreningens enda uppgift är här att förmedla programmet och kontaktpersonernas e-post adresser.


Program

Vi kommer att bo på Pensionat Hjorten i Båstad, som har en personlig atmosfär med kanske lite enklare standard. Det är beläget i ett naturskönt område med närhet till havet.

Tisdagen den 2 juli

Vi träffas vid 15-16 tiden på Hjorten för incheckning och allmän information. Vid 18-tiden hämtar en buss oss för färd ut till Torekov som ligger längst ute på Bjärehalvön. Vi tar en promenad i hamnen och blickar ut mot Hallands Väderö. Ön, som är fridlyst och har byggnadsförbud, har ett rikt fågel- och insektsliv samt en yppig vegetation med stora al- ek och bokbestånd.

Vi äter en gemensam middag på Torekov Hotell (torekovhotell.se, tel: 0431-471660) och njuter av solnedgången. Bussen tar oss tillbaka till Båstad vid 21.30 tiden.

Onsdagen den 3 juli

Det blir en dag i naturen. Efter frukosten tar bussen oss till Norrvikens trädgårdar (norrvikenbastad.se) där vår guide kommer att berätta om trädgårdarnas intressanta historia. Efter lunchen besöker vi Dagshög, som är ett minnesmärke från Bronsåldern, samt Vävaren i Båstad, som är ett hellinne väveri. Senare på eftermiddagen har vi tid för egen shopping i handelsbyn Boarp.

På kvällen äter vi en gemensam middag på Pensionat Hjorten.

Torsdagen den 4 juli

En härlig kulturdag väntar oss idag. Bussen tar oss ut till Hovs Hallar vid 9.30 tiden. Där kommer vår guide att berätta om Ingmar Bergmans filminspelningar av bl a ”Det sjunde inseglet” samt en rad andra filmer och regissörer som har koppling till trakten. Eftermiddagen ägnar vi oss åt vår världs-stjärna Birgit Nilsson. På vägen ut till Svenstad, där museet är beläget besöker vi Västra Karups kyrka. Det var här hon gav så många konserter. Vi besöker hennes och makens grav. I Svenstad kommer vi att få guidad visning av boningshuset och muséet, där man kan se minnessaker, hennes scenkläder, juveler samt lyssna till hennes välklingande sång. I ”stallet” blir det kaffe och en AIDA-bakelse.

Vi är tillbaka på Hjorten i lagom tid så vi kan byta om, för på kvällen är det galamiddag i Orangeriet i Norrvikens trädgårdar. Bussen hämtar oss ca kl 18.30.

Fredagen den 5 juli

Efter frukost och utcheckning besöker vi det världsberömda mattväveriet Märta Måås-Fjetterström. Det finns nog inte någon svensk ambassad som inte har en MMF-matta. Det blir också en kort guidad tur i Båstad. Klockan 12.00 äter vi en gemensam lunch på Hjorten och sen säger vi aufwiedersehen.

Karta Bjäre Båstad

Hjärnarp, Bjäre, Skåne, Sweden
[CC BY-SA 3.0 via Wikipedia]

Ängalag, Skåne, Sweden; Foto: Guillaume Baviere

Ängalag, Skåne, Sweden
Foto: Guillaume Baviere
[CC BY 2.0 via Flickr]

Båstad vid havet; Foto: Guillaume Baviere

Båstad vid havet
Foto: Guillaume Baviere
[CC BY-SA 2.0 via Flickr]